O NAMA

KO SMO MI?

Mi smo grupa aktivnih građana i građanki, okupljena u organizaciji „Centar za razvoj liderstva“, koja sprovodi Program „Pokreni se za budućnost“. Mi podržavamo, osnažujemo i motivišemo mlade, preduzimljive pojedince da unaprede svoja znanja i veštine, učestvuju u realizaciji društveno-korisnih projekata i tako doprinesu razvoju svog grada i društva u celini. Program se sprovodi uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris od 2004. godine.

MISIJA I VREDNOSTI

Prepoznavanje izuzetnih mladih ljudi i ulaganje u njihov razvoj zalog je za napredak cele zajednice, i ujedno naša misija. Podizanjem ličnih kapaciteta mladog, talentovanog i perspektivnog građanina, podiže se i njegova konkurentnost na tržištu rada, što je najznačajnija vrednost ulaganja u ljudski potencijal ovog programa.

Kroz Program promovišemo vrednosti kao što su akademska čestitost, angažovanost, posvećenost, solidarnost, zalaganje, odgovornost, transparentnost.

REZULTATI

Od 2004. godine, u saradnji sa drugim organizacijama civilnog društva, institucijama lokalne samouprave, Univerzitetom u Nišu i istaknutim pojedincima, realizovana su 82 projekta koji su značajno doprineli unapređenju kvaliteta života u gradu Nišu. Stipendije, kao nagradu za postignute rezultate, dobilo je 339 studenata Univerziteta u Nišu. Od 2014. godine polje delovanja širi se na celu Srbiju. Pokrenute su važne teme u procesu javnog zagovaranja ka donosiocima odluka kako bi se izmenila i dopunila određena pravila i zakoni, koji se odnose na mlade u preduzetništvu, mlade u nauci i negativan uticaj ilegalne trgovine na celo društvo.

Konkursi

LIDERSKE PORUKE

„Davanje ličnog primera nije najbolji nego

jedini način uticanja na druge“.

 

Albert Ajnštajn

„Najvažniji sastojak formule uspeha je poznavanje rada sa ljudima“.

 

Teodor Ruzvelt

„Pesimista se žali na vetar. Optimista očekuje da će se vreme promeniti.

Lider prilagođava jedra vetru“.

 

Džon Maksvel

„Moramo postati ta promena koju hoćemo da vidimo oko sebe“.

 

Mahatma Gandi

„Uvek imajte na umu da je Vaša odlučnost da uspete

važnija od svih drugih stvari“.

 

Abraham Linkoln

„Sva slava sveta dolazi iz smelosti da se stvari započnu“

 

Šekspir

„Zadatak lidera je da odvede ljude z tačke u kojoj su bili

u tačku u kojoj nikad nisu bili,

stvarajući vrednost u procesu te tranzicije“.

 

Henri Kisindžer

„Lideri su najznačajniji pojedinačni faktor

za uspeh ili neuspeh organizacije“.

 

Fred Fidler (tvorac teorije o liderstvu – Contigency Theory)

„Više bih platio za veštinu komunikacije,

nego za bilo koju drugu veštinu pod kapom nebeskom“.

 

Džon D. Rokfeler

„Menadžeri dobro obavljaju stvari,
a lideri obavljaju dobre stvari“.

Piter Draker

„Nije dovoljno znati, treba primeniti.

Nije dovoljno hteti, treba raditi“

Johan Volfgang Gete

„Najbolje vreme da se posadi drvo bilo je pre dvadeset godina.
Drugo najbolje vreme je sada odmah“.

Kineska poslovica

Javno zagovaranje

Javno zastupanje okuplja pojedince i grupe koji žele da osmisle, podstaknu, izvrše i time utiču na promenu politike, prakse i ponašanja, kako institucija u kojima se donose odluke važne za njihovu zajednicu, tako i građana, odnosno drugih relevantnih činilaca u društvu. Javno zastupanje je akt ili proces podrške određenoj temi ili rešenju problema, a kampanja javnog zastupanja je skup usmerenih aktivnosti u toj podršci.

Zastupanjem određenih tema gradimo podršku za rešenje problema, utičemo na druge da se uključe u rešavanje problema, pokušavamo da utičemo na pozitivnu promenu regulative koja se tiče problema, podižemo svest građana o važnosti rešavanja određenog problema i važnosti zajedničkog uticaja na donosioce odluka.

Promotivni video

Vesti

Druga generacija dobitnika „Academic to business“ stipendije

Na finalnom takmičenju održanom 18. aprila u Nišu, 15 niških studenata najuspešnijih u rešavanju poslovnog zadatka preduzetnika iz niškog regiona nagrađeno je „Academic to business“ stipendijom koju u okviru Programa „Pokreni se za budućnost“ dodeljuje kompanija Filip Moris. Ove godine na konkurs se prijavio 31 tim, odnosno 155 studenata. Na završno takmičenje plasiralo se 5 […]

„Academic to business” za studente i preduzetnike iz Beograda

Raspisan je konkurs „Academic to Business“ (A2B) za studente i preduzetnike iz Beograda. Program nudi studentima mogućnost sticanja novih znanja i veština potrebnih za poslovnu karijeru, kao i iskustvo u radu sa preduzetnicima. Učešćem u A2B-ju preduzetnici dobijaju finansijsku podršku za unapređenje svog poslovanja. Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina osnovnih, master i […]

Produžen rok za prijavu na „Academic to business konkurs“

Studenti i preduzenici zainteresovani za učešće u programu „Academic to business“ (A2B) koji se sprovodi u okviru Programa „Pokreni se za budućnost“ uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris, imaju novi rok za prijavljivanje na konkurs, a to je petak, 18. mart 2016. godine do 17 sati. Više informacija i prijavne formulare potražite na: Konkurs za […]

Ostale vesti