U novembru 2015. godine završen je prvi „Academic to Business“ (A2B) konkurs za izradu rešenja poslovnog problema preduzetnika iz niškog regiona. Dodeljeno je 15 stipendija i 15 nagrada studentima koji su učestvovali na konkursu.

A2B je još jedan u nizu projekata programa „Pokreni se za budućnost“ kojim kompanija Filip Moris punih 11 godina podržava mlade na putu ka uspešnom započinjanju karijere, unapređuje uslove za njihovo napredovanje i ostanak u zajednici.

A2B predstavlja sinergiju akademske i preduzetničke zajednice čime se dobija mogućnost za stvaranje novih poslovnih modela i inovativnih praksi. Program ima za cilj da motiviše mlade da se bave preduzetništvom i svojim modernim rešenjima unaprede poslovno okruženje.

A2B program namenjen je studentima završnih godina studija, koji su na pragu da se otisnu u poslovni svet, za šta im je potrebno iskustvo i praksa. Sa druge strane, program je namenjen preduzetnicima koji su na početku svog poslovanja i kojima je značajna podrška mladih, njihovih veština i kreativne energije.

Program je kreiran tako da istovremeno ima i edukativni i takmičarski karakter. Odabrani timovi imaju priliku da prođu trodnevni trening poslovnih veština, gde istovremeno uče i rade na rešavanju poslovnog zadatka koji dobiju od preduzetnika. Zadatak obuhvata različite segmente poslovanja: optimizaciju proizvodnje, marketing i inovacije u poslovanju.

Timove je na treningu 2015. u što uspešnijem rešavanju poslovnog zadatka vodio trenerski par Goran Mladenović i Aleksandar Anđelković.

A2B učesnici 2016

a2b1

A2B preduzetnici 2016

A2B preduzetnici 2015

a2b1

Galerija