Druga generacija dobitnika „Academic to business“ stipendije

Posted on Posted in Вести

Na finalnom takmičenju održanom 18. aprila u Nišu, 15 niških studenata najuspešnijih u rešavanju poslovnog zadatka preduzetnika iz niškog regiona nagrađeno je „Academic to business“ stipendijom koju u okviru Programa „Pokreni se za budućnost“ dodeljuje kompanija Filip Moris.

Ove godine na konkurs se prijavio 31 tim, odnosno 155 studenata. Na završno takmičenje plasiralo se 5 studentskih timova, tj. 25 studenata. Oni su prošli četvorodnevni trening od 13. do 16. aprila tokom kojeg su bili u prilici da primene akademsko znanje na konkternim situcijama u biznisu. Uz trening, studenti su imali zadatak da na osnovu trenutnih potreba preduzetnika predlože rešenja sa ciljem unapređenja njihovog poslovanja u oblasti marketinga, optimizacije proizvodnje i inovacija. Za to su imali podršku trenera i preduzetnika, koji su ujedno bili i mentori studentskim timovima.

„Studentske ideje su pravo osveženje za moje poslovanje. Meni je posebno bilo interesantno da ih uputim u poslovne vode“ kazao je preduzetnik Miloš Novaković iz „Craft design-a“.

U komisiji koja je odlučila pobednike drugog A2B programa bili su prof. dr Marija Radosavljević, prodekanica Ekonomskog fakulteta, Milan Ranđelović, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Ivana Radmilac-Đurđić, menadžerka za komunikacije kompanije Filip Moris, Maja Đorđević, RPK Niš – Centar za žensko preduzetništvo, i Snežana Gregović, vlasnica firme “Da-Da bags” i učesnica prvog A2B programa.

„Ideje nam nisu manjkale jer smo mladi ljudi, ali smo se stvarno trudili da naše ideje budu primenljive i korisne preduzetniku sa kojim smo radili. Ovo je bilo veliko iskustvo za sve nas“, rekla je članica pobedničkog tima Aleksandra Đorđević.

Stipendije je pobednicima takmičenja uručila menadžerka za komunikacije kompanije Filip Moris Ivana Radmilac Đurđić. Svaki student iz prvoplasiranog tima nagrađen je stipendijom od 100.000 dinara, drugoplasiranog 80.000 dinara i trećeplasiranog tima A2B stipendijom od 60.000 dinara. Ostali učesnici finala dobili su nagradni vaučer od 20.000 dinara. Pored novih, modernih rešenja, preduzetnici su dobili 100.000 dinara za implementaciju najboljih studentskih rešenja.

A2B program sprovodi se drugu godinu zaredom u organizaciji „Centar za razvoj liderstva“, a u okviru Programa „Pokreni se za budućnost“ i uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris.

Sledi spisak svih studenata i preduzetnika drugog „Academic to busines“ takmičenja.